خاموشي اينترنت در ايران به سومين روز رسيد

روند ادامه‌دار نزولي بيت‌كوين 

۱۴۰۴/۱۲/۱۲ - ۰۲:۱۰:۲۵
کد خبر: ۳۷۹۲۳۶
روند ادامه‌دار نزولي بيت‌كوين 

در حالي كه طبق گزارش نت‌بلاكس ايران در خاموشي ديجيتال به سر مي‌برد و سطح دسترسي در سومين روزي است كه به كمتر از يك درصد رسيده و به اين ترتيب، حدود ۹۰ ميليون نفر مردم ايران امكان برقراري ارتباط با جهان را ندارند؛ رسانه كوين‌دسك از ريزش قيمت بيت‌كوين در نتيجه تشديد حملات نظامي در خاورميانه خبر داد.

در حالي كه طبق گزارش نت‌بلاكس ايران در خاموشي ديجيتال به سر مي‌برد و سطح دسترسي در سومين روزي است كه به كمتر از يك درصد رسيده و به اين ترتيب، حدود ۹۰ ميليون نفر مردم ايران امكان برقراري ارتباط با جهان را ندارند؛ رسانه كوين‌دسك از ريزش قيمت بيت‌كوين در نتيجه تشديد حملات نظامي در خاورميانه خبر داد. اقتصادنيوز در گزارشي كه به نقل از كوين‌دسك منتشر كرده، نوشته است: «با تشديد بحران‌ها در خاورميانه و حملات موشكي ايران به منافع و پايگاه‌هاي ايالات متحده در بحرين، كويت و امارات، بازارهاي جهاني شاهد نوسانات شديدي بوده‌اند. سقوط بيت‌كوين به زير ۶۶ هزار دلار و كاهش ۱.۴ درصدي در قراردادهاي آتي S&P 500، در كنار افزايش ۷ درصدي قيمت نفت، نشان‌دهنده تاثيرات عميق اين تحولات بر اقتصاد جهاني است.» كوين‌دسك در گزارش اخير خود توضيح داده است كه با تشديد حملات ايران عليه دارايي‌هاي ايالات متحده امريكا در خاورميانه و انتشار گزارش‌هايي درباره هدف قرار گرفتن يك پالايشگاه نفت در عربستان سعودي، بازارهاي مالي جهاني وارد فاز نوساني تازه‌اي شدند؛ بيت‌كوين عقب نشست و معاملات آتي سهام امريكا نيز به محدوده منفي سقوط كردند. بيت‌كوين پس از ثبت اوج نزديك به ۶۷ هزار دلار در ساعات ابتدايي معاملات آسيايي، بار ديگر به زير سطح ۶۶ هزار دلار بازگشت. همزمان، قراردادهاي آتي S&P 500 (اي-ميني) با افت ۱.۴ درصدي به ۶۷۹۰ واحد رسيدند و رشد اوليه تا سطح ۶۸۵۷ واحد را معكوس كردند. در همين حال، قيمت نفت در بازارهاي دو سوي آتلانتيك بيش از ۷ درصد افزايش يافت و همچنان در سطوح بالا معامله شد. همچنين به گفته حساب تحليلي War & Gore، پالايشگاه «راس‌تنوره» متعلق به شركت Saudi Aramco هدف حمله قرار گرفته است. آرامكو بزرگ‌ترين شركت توليدكننده نفت در جهان به شمار مي‌رود. رييس بخش كلان در شركت 21Shares، در گفت‌وگو با كوين‌دسك اعلام كرد: «راهبرد ايران تاكنون اين بوده كه با حمله به كشورهاي همسايه و تلاش براي اختلال در جريان نفت و گاز طبيعي مايع از طريق تنگه هرمز، هزينه ادامه جنگ را براي امريكا بالا ببرد.» كلتمن افزود: «جنگ‌ها معمولا ماهيتي تورم‌زا دارند؛ قيمت كالاهاي پايه را بالا مي‌برند و كسري بودجه دولت‌ها را افزايش مي‌دهند. با وجود واكنش هيجاني اوليه بازار و فروش سريع دارايي‌ها در آغاز درگيري، اين شرايط مي‌تواند در ادامه به نفع دارايي‌هايي كه به عنوان ذخيره ارزش تلقي مي‌شوند - مانند بيت‌كوين - تمام شود.» درگيري‌ها از روز شنبه آغاز شد؛ زماني كه ايالات متحده امريكا و اسراييل در اقدامي كه «پيشدستانه» توصيف شد، حملاتي را با هدف تضعيف زرادخانه موشكي و برنامه هسته‌اي ايران انجام دادند. با اين حال تا اين لحظه بيت‌كوين نشانه‌اي از افزايش تقاضا به عنوان دارايي امن بروز نداده و برخلاف طلا، از موج «پناهگاه‌گريزي» سرمايه‌ها بهره‌مند نشده است. بازار ارزهاي ديجيتال دقايقي پيش در پي حمله اسراييل به ايران با كاهش روبه‌رو شد و قيمت بيت‌ كوين با ريزش بيش از ۳ درصدي به محدوده ۶۳ هزار دلار سقوط كرد. افزايش ناگهاني تنش‌هاي ژئوپليتيك باعث شد معامله‌گران به سرعت از دارايي‌هاي پرريسك خارج شوند و فشار فروش در بيت‌كوين و آلت‌كوين‌ها شدت بگيرد.

      افت ۲،۵ ميليارد توماني قيمت بيت‌كوين  در يك روز

قيمت ريالي بيت كوين در ۲۴ ساعت گذشته به‌دليل نوسانات قيمت تتر نزديك به ۲،۵ ميليارد تومان نوسان داشت. بالاترين قيمت بيت كوين در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱,۴۶۱,۳۲۹,۱۳۶ تومان بود و اكنون با كاهش بيش از يك ميليارد توماني به ۱۰,۳۹۸,۳۱۹,۹۵۱ تومان رسيده است. اين در حالي است كه قيمت دلاري بيت‌كوين تنها ۲۰۰۰ دلار كاهش يافته كه با قيمت فعلي تتر معادل حدود ۳۰۸,۰۰۰,۰۰۰ تومان مي‌شود. قيمت تتر به دليل حمله امريكا و اسراييل به ايران دچار نوسانات شديدي شده است. قيمت تتر از صبح شنبه در ساعاتي به بيش از ۱۷۵,۰۰۰ تومان رسيد و در مقطعي نيز به كف ۱۳۳,۰۰۰ تومان سقوط كرد. قيمت ريالي بيت كوين هنگام سقوط تتر به كف قيمت، معادل ۸,۹۸۷,۲۲۲,۸۶۳ تومان بود كه نسبت به سقف ۲۴ ساعت گذشته نزديك به ۲,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان ريزش را نشان مي‌دهد. تحليلگران هشدار مي‌دهند كه با تداوم تنش‌هاي منطقه‌اي، امكان تشديد فشار فروش و آزمايش سطوح حمايتي پايين‌تر در بيت‌كوين وجود دارد و بازار كريپتو ممكن است در ساعات پيش‌رو نوسانات بيشتري را تجربه كند.

   ۵۰  ساعت از خاموشي اينترنت در ايران گذشت

در عين حال طبق گزارش نت‌بلاكس بيش از ۵۰ ساعت است كه ايران در خاموشي ديجيتال به سر مي‌برد و سطح دسترسي به كمتر از يك درصد رسيده است. جديدترين خبري كه شرق نقل از مركز رصد و پايش اينترنت نت‌بلاكس منتشر كرده، حاكي از بيش از ۵۰ ساعت قطعي اينترنت در ايران است و به اين ترتيب، حدود ۹۰ ميليون نفر مردم ايران امكان برقراري ارتباط با جهان را ندارند. نمودارهاي دهم اسفند نت‌بلاكس حاكي از دسترسي يك درصدي كاربران داخل ايران به اينترنت جهاني بود، اما گزارش ديروز، دوشنبه يازدهم اسفند، نت‌بلاكس نشان مي‌دهد سطح دسترسي اكنون از يك درصد هم كمتر شده است. احتمال مي‌رود همين دسترسي هم از طريق اتصال به روش‌هاي دور زدن فيلترينگ توانسته باشند كماكان به اينترنت جهاني متصل باشند. پس از تجربه ۲۱ روز قطعي اينترنت در جريان اعتراضات در دي و بهمن‌ماه، كشور مجددا در خاموشي ديجيتال فرو رفته و اين سومين روزي است كه اينترنت كاربران ايراني قطع مانده است.